Skip to content

Juridisch werkstudent - Talentpool

Nederland, Nederland

Functieomschrijving

Talentpool
Spreekt werken bij Legal Students jou aan, maar staat er geen vacature open? Schrijf je dan in voor onze talentpool! Zodra we weer een open positie hebben zullen wij sollicitanten vanuit onze talentpool benaderen. 


Volg voor onze laatste updates onze bedrijvenpagina op LinkedIn!

Werkzaamheden als Legal Student

Je komt als Legal Student bij ons in loondienst en gaat vervolgens aan een opdracht voor een andere organisatie aan de slag. Tijdens ons dienstverband kan je zelfs verschillende opdrachtgevers hebben. Zo ontdek je tijdens je studie wat wel en niet bij jou past. 


Legal Students opereert in de volgende rechtsgebieden: Contractenrecht, ICT, Privacy, Technologie, Ondernemingsrecht, IE Recht, Arbeidsrecht en Bestuursrecht. Hierbij kan je denken aan werkzaamheden als het opstellen van stukken, het controleren van contracten en het uitvoeren van juridisch administratieve taken. Jij zal in de rol als juridisch werkstudent, juristen, consultants of de operatie ondersteunen met diverse juridische werkzaamheden. Deze werkzaamheden voer je voor verschillende opdrachtgevers uit. 


Door de diversiteit aan opdrachten en rechtsgebieden bieden wij jou de kans om naast een goed betaalde bijbaan jezelf te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ontdek met Legal Students waar je ambities, voorkeuren en talenten liggen.


Wat kan je van ons verwachten?

Als Legal Student ga je op basis van detachering bij een van onze partners op locatie aan uitdagende juridische projecten aan de slag. Mooie uitdagende opdrachten om aan te werken, een groot netwerk aan klanten, juristen en gezellige borrels en bedrijfsuitjes!


En natuurlijk ook:

 • Een salaris van €2340,- euro per maand (exclusief 8% vakantiegeld) op basis van 40 uur per week.
 • Maar liefst 25 vakantiedagen op basis van 40 uur.
 • Daarnaast krijg je ook nog 4 studiedagen op basis van 40 uur. Perfect om extra tijd vrij te maken voor die belangrijke tentamens of het schrijven van je scriptie.
 • Een Macbook om jouw werkzaamheden uit te voeren. En ja, je mag 'm ook voor privégebruik gebruiken. Netflix marathon, anyone?
 • Flexibiliteit: Thuiswerken en halve dagen werken, zodat je jouw studie en deze geweldige functie perfect kunt combineren.
 • Gratis toegang tot onze Legal Students Academy.
 • Een eigen juridische begeleider bij jouw opdrachtgever.
 • Persoonlijke begeleiding vanuit Legal Students. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen groeien en succesvol te zijn.
 • Als kers op de taart krijg je de mogelijkheid om na je afstuderen bij de opdrachtgever in dienst te treden. Een fantastisch carrièrepad ligt voor je open!

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Afwisseling in je werkzaamheden spreken jou aan en je bent gedreven om bij diverse opdrachtgevers aan de slag te gaan. Wij verwachten het volgende van een Legal Students:


 • Je bent een ambitieuze student die een juridische opleiding (HBO/WO) volgt.
 • Je zit in je 3e studiejaar van je HBO of Bachelor, volgt een pre-master of een master.
 • Je bent minimaal 12 uur per week beschikbaar.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden in het Nederlands.
 • Je bent een proactieve teamspeler die stevig in zijn/haar schoenen staat.
 • Verandering is voor jou een avontuur en je past je moeiteloos aan nieuwe omgevingen en opdrachten aan.
 • Je bent nieuwsgierig van aard en staat open om diverse rechtsgebieden te ontdekken.
 • Praktijkervaring in de juridische branche is een pré, heb je die niet? Geen probleem, die doe je bij ons op!


Over ons

Legal Students is dé oplossing voor rechtenstudenten die moeite hebben om een relevante bijbaan te vinden in de juridische sector. We begrijpen dat het vaak lastig is voor studenten om ergens aan de slag te kunnen zonder diploma of stage-ervaring. Daarnaast is de duur van een baan vaak onzeker. Hierdoor kiezen studenten vaak voor niet-gerelateerde bijbanen, maar wij geloven dat dit een gemiste kans is voor zowel de studenten als toekomstige werkgevers. Daarom hebben we Legal Students opgericht!


Bij Legal Students bieden we rechtenstudenten naast hun studie een relevante en goedbetaalde bijbaan bij verschillende opdrachtgevers. Op deze manier kunnen studenten niet alleen werken aan een indrukwekkend CV, maar ook alvast beginnen met het verkennen van hun loopbaan. Zodra een student bij Legal Students heeft gewerkt en is afgestudeerd, beschikken ze over waardevolle ervaring waarmee ze gericht kunnen kiezen voor een bepaalde functie, branche of industrie.


Voordelen voor studenten:

 • Studenten kunnen juridische werkervaring opdoen tijdens hun studie.
 • Kennismaking met het bedrijfsleven door detachering bij partners/klanten.
 • De mogelijkheid om met verschillende rechtsgebieden aan de slag te gaan en zo te ontdekken waar hun ambities, voorkeuren en talenten liggen.
 • Netwerken in de juridische wereld.


Meer weten over Legal Students? Lees hier verder: https://legalstudents.nl/over-ons.


Volg voor onze laatste updates onze bedrijvenpagina op LinkedIn!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Creëer voorsprong in jouw carrière!

Ben jij klaar voor deze geweldige kans? Solliciteer dan direct! Heb je nog een vraag? Whatsapp, bel of e-mail Irene Jin, manager Legal Students:

0634586890 / info@legalstudents.nl.

We kunnen niet wachten om jou te ontmoeten!